Úvodní strana Aktuality Archiv aktualit 2014/2015

Archiv aktualit 2014/2015

Ocenění žáků starostou města 2015

24.06.2015

Ocenění žáků ZŠ Bratří Čapků starostou města

V úterý 23. 6. 2015 Petr Hájek, starosta města Ústí nad Orlicí, předal ceny Comenia vybraným žákům ústeckých základních škol. Mezi oceněnými byli i žáci a žákyně ZŠ Bratří Čapků: Klára Hrnčířová a Tereza Dokoupilová za výborné školní úspěchy a reprezentaci školy, Pavel Junek za výborné školní úspěchy a výraznou pomoc při propagaci školy.

Dále bylo oceněno družstvo dívek ve složení Iva Skalická, Kamila Vaňousová, Kateřina Hrdinová, Marta Pirklová a Nela Beranová za vynikající sportovní úspěch v republikovém finále atletického čtyřboje v Opavě, kde se umístily na pěkném 4. místě hned za školami se sportovním zaměřením.

Významnou událostí bylo také předávání certifikátů žákům, kteří úspěšně složili mezinárodní Cambridge zkoušky úrovně KET a PET. Tento projekt, který vedl autorizovaný partner Evropského centra jazykových zkoušek Mgr. Milan Pošepný, probíhal ve spolupráci se ZŠ Bratří Čapků a ZŠ Komenského z Ústí nad Orlicí a byl doplněn o studenty gymnázií a středních škol. Z naší školy osvědčení získali Gabriela Čtrnáctová, Veronika Fajtová, Kateřina Kunová, Milan Pošepný a Matouš Zachař.

Všem oceněným gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.

Loučení s deváťáky 2015

18.06.2015

Ve středu 18. června proběhla v Roškotově divadle tradiční akce naší školy nazvaná "Loučení s deváťáky". Na tuto akci se žáci devátých ročníků připravovali poslední dva měsíce školního roku, aby nám mohli na rozloučenou se základní školou předvést, jaké mají tvůrčí schopnoti, jak jsou kreativní a v neposlední řadě, jak se dokáží poprat s trémou, protože vystoupit před naplněným divadlem, není žádná sranda.

Ti, kdo měli to štěstí a viděli Loučení 2015 na vlastní oči, mně asi dají za pravdu, že se jednalo o vystoupení velmi podařené.

RF v atletickém čtyřboji - Opava 2015

13.06.2015

Ve čtvrtek 11. a pátek 12. 6. dívky Nela Beranová, Katka Hrdinová, Marta Pirklová, Iva Skalická a Kamila Vaňousová  reprezentovaly Pardubický kraj, Ústí nad Orlicí a ZŠ Bratří Čapků v republikovém finále atletického čtyřboje. Do tohoto finále, které proběhlo v Opavě, postoupily žákyně naší školy po vítězství v krajském kole.
Do Opavy odjížděly dívky s ambicí umístit se v polovině čtrnáctičlenného startovního pole, ve kterém startovala družstva sportovních škol. Nakonec předčily svá očekávání a po několika zlepšených osobních výkonech se dívky umístily na velmi pěkném čtvrtém místě.
Celá soutěž proběhla za úmorného vedra.
Všem dívkám děkujeme za vzornou reprezentaci a blahopřejeme k dosažený výsledkům.

Výsledky závodu

RF v minifotbale

29.05.2015

Minifotbal základních škol

Ve dnech 27.-28.5.2015 se  v Ústí nad Orlicí konalo republikové finále Sportovní ligy základních škol o Pohár ministra školství starších žáků v minifotbalu. Z České republiky postoupilo do závěrečného turnaje pět vynikajících školních celků a doplnilo je družstvo hráčů naší školy, která se podílela na pořádání celé akce. Ve veliké konkurenci se naši fotbalisté snažili podat co nejlepší výkony a svým odhodláním a bojovností dokázali, že účast v této prestižní soutěži pro ně velmi znamená. V náročném a diváky ostře sledovaném zápase se ZŠ Edisonova z Teplic však naši hráči navzdory ohromnému úsilí utrpěli porážku. I přesto budeme na tento významný turnaj vzpomínat jako na skvělou příležitost vidět v našem městě mladé nadějné fotbalisty, kteří se díky těmto zkušenostem mohou dostat mezi nejlepší sportovce nejen u nás, ale i za hranicemi naší krásné země.

Výlet 8. B - 2015

22.05.2015

22. 5. 2015

Dnes třída 8. B úspěšně absolvovala vodácký výlet na řece Orlici z Letohradu do Ústí nad Orlicí (Cakle). Všichni členové výletu prokázali vodácké zkušenosti, když řeku zdolali bez větších problémů. Opravdovými vodáky se ukázali Patrik s Klárou, kteří se dokázali "udělat" v klidném úseku a v největší hloubce. Vše však zvládli bez problémů a po vylití vody z lodi, ač mokří, pokračovali bez protestů dál. 
Během plavby došlo k řadě nejrůznějších šarvátek, během kterých nikdo nezůstal suchý. Ke konci plavby ubývaly síly, což hůře nesli, k překvapení všech, chlapci. Ale nakonec jsme to všichni zvládli a dokonce umývání lodí se obešlo bez větších protestů.
Závěrem chci poděkovat instruktorům, kteří se výletu zúčastnili bez finančních nároků a taky mé milované třídě,  na kterou jsem pyšný, protože tento výlet rozhodně nebyl jednoduchý.

Video si prohlédněte zde >>>

KK v atletickém čtyřboji 2015

21.05.2015

Ve čtvrtek 21. 5. 2015 vyrazily Katka Hrdinová, Marta Pirklová, Iva Skalická, Jana Vaňousouvá a Kamila Vaňousová do Pardubic na krajské finále v atletickém čtyřboji. V nepříznivém počasí absolvovala naše děvčata 60m, 800m skok dleký a vysoký, vrh koulí a hod míčkem. Dívky povrdily formu z okresního kola i v krajském kole zvítězily a postoupily do republikového finále. 

Gratulujeme

Regionální kolo v poznávání rostlin a živočichů a neživé přírody 2015

19.05.2015

Regionální kolo v poznávání rostlin a živočichů

Dne 19.5. se v České Třebové uskutečnilo Regionální kolo v poznávání rostlin, živočichů a neživé přírody. Naši školu reprezentovalo 12 nejlepších žáků ze školního kola.

V kategorii 6. – 7. ročníků vybojovala 1. místo v poznávání rostlin a neživé přírody Gabriela Fišarová (7.A), Adéla Zastoupilová (7.B) skončila šestá a Jiří Popel (7.A) na 8. místě. V poznávání živočichů a neživé přírody se jako druhá umístila Gabriela Fišarová, Tereza Dokoupilová (7.A) obsadila 5. místo a Klára Hrnčířová ze stejné třídy 6. místo.

V kategorii 8. – 9. ročníků v poznávání rostlin a neživé přírody porazily naše žákyně Marie Vicanová (8.B), Lucie Kotyzová (8.B) a Lucie Fišarová (9.B) všechny své konkurenty a skončily na 1., 2.       a 3. místě. V poznávání živočichů si nejlépe vedla Lucie Fišarová – 2. místo, na 10. – 11. místě skončila Marta Pirklová (9.A) a na 22. místě Jana Vaňousová (8.B).

 

Všem zúčastněným přírodovědcům gratuluji k úspěchům a děkuji za výbornou reprezentaci školy.

Krajské kolo v McDonalds 2015

18.05.2015

V pondělí 18. května 2015 se družstvo našich nejmladších fotbalových nadějí z 1. až 3. tříd zúčastnilo krajského finále McDonald's Cupu v minikopané v Pardubicích, kam si vybojovalo postup po dvou předcházejících prvenstvích na okrskovém kole i kole okresním. A našim  žákům se dařilo i v konkurenci vítězů 3 dalších okresních kol. Postupně jsme se střetli se školami z Třemošnice (okres Chrudim), Dolní Rovně (okres Pardubice) a ze Svitav. Po jedné remíze a dvou vítězných zápasech (zisku 7 bodů a skóre 10:2) se podařilo s přehledem vybojovat první místo a tím i titul krajského přeborníka ve své kategorii. Blahopřejeme!

ŠK v badmintonu 2015

18.05.2015

V pondělí 18. 5. 2015 se v naší tělocvičně uskutečnilo školní kolo v badmintonu, kterého se zúčastnilo 85 žáků z naší školy.

Nejlépe si vedli tito žáci:

Mladší dívky : 1. místo - Šmídová, Jirgleová; 2. místo - Šmídková, Pecháčková; 3. místo - Korbářová, Mašková

Starší dívky : 1. místo - Beranová, Pirklová; 2. místo - Pecháčková, Vicanová; 3. místo - Horáková, Hrdinová
Mladší chlapci : 1. místo - Paukert, Knap; 2. místo - Martinec, Motl; 3. místo - Beran, Grund
Starší chlapci : 1. místo - Holubář, Trnka; 2. místo - Svoboda, Wohner; 3. místo - Rosa, Jetmar

Celkové výsledky naleznete zde >>> 

Terezínská tryzna

17.05.2015

Žáci naší školy se v neděli 17. května 2015 zúčastnili tryzny v Národním památníku Terezín, která byla konána u příležitosti 70. výročí od konce 2. světové války.

1 2 3 4 5 6
Rychlé odkazy