Úvodní strana Aktuality Archiv aktualit 2014/2015

Archiv aktualit 2014/2015

Školní kolo v ledním hokeji 2015

11.02.2015

Ve středu 11. února se na zimním stadionu v Ústí nad Orlicí uskutečnilo školní kolo v ledním hokeji. Do turnaje se přihlásila 4 družstva - 9. A, 9. B, 8. B a výběr 6. - 7. tříd. Hrálo se systémem každý s každým a nejlépe se vedlo družstvu 9. A, které reprazentovali Jakub Doležal, Martin Horníček, Tomáš Kubát a Milan Pošepný.

Celkové výsledky naleznete zde >>> 

Zahraniční studenti v naší škole

07.02.2015

V rámci projektu EDISON zaměřeného na mezikulturní poznání navštíví v týdnu od 23.2. do27.2.2015 naši školu sedm zahraničních studentů, aby formou prezentací vedenýchv angličtině přiblížili našim dětem země, z nichž pocházejí - Japonsko, Brazílie, Bulharsko,Vietnam, Gruzie, Taiwan a Tunisko. Žáci 4. až 9. tříd se budou moci dozvědět mnohozajímavých informací, které v učebnicích nenajdou. Díky této akci si také ověří své znalostiangličtiny a komunikační schopnosti.

Medajlonky studentů si můžete prohlédnout níže.

Více informací naleznete na www.aiesec.cz/skoly/edison.

Rozpis stážistů ve výuce >

Školní kolo v BiO kat C, D

05.02.2015

V úterý 3. a ve středu 4. února se uskutečnilo školní kolo biologické olympiády kategorie C a D. Soutěže se zúčastnilo 12 žáků. Nejlepší v kategorii C byla Lucie Fišarová z IX. B a v kategorii D Klára Hrnčířová ze VII. A.

Olympijský víceboj 1. pololetí 2014/15

31.01.2015

Ve školním roce se naše škola zapojila do celorepublikové akce "Olympijský víceboj" určené pro žáky od 1. do 9. třídy, v rámci které plnily děti v tělocviku 7 různých disciplín (běh na 60m, běh na 500m nebo 1000m, postoj čápa, leh-sedy, hod basketbalovým míčem, skok nebo trojskok z místa a člunkový běh). Výsledky dostali žáci spolu s pololetním vysvědčením. Naše škola se může pochlubit 2. místem v Pardubickém kraji, za co patří velké poděkování všem učitelům TV, kteří se do akce zapojili.

Jak si vedly jednotlivé třídy a umístění naší školy si můžete prohlédnout níže

Zápis do prvních tříd 2015

29.01.2015

Zápis do prvních tříd

Zápis do prvních tříd navázal na den otevřených dveří.  Rodiče, kteří se osobně přesvědčili o kvalitách naší školy, přivedli své dítě k zápisu k nám. Všechny paní učitelky se staraly o to, aby se budoucí prvňáčci v naší škole cítili co nejlépe. Proto také letošní zápis do prvních tříd dopadl ke spokojenosti všech.

Hokejový turnaj 6. - 7. tříd

27.01.2015

Úterý 27. 1. 2015 by se na naší škole dalo označit jako sportovní den. Dopoledne se chlapci ze 6. a 7. tříd (Balous Jan, Batrla Ivo, Fiala Petr, Hrdina Tomáš, Martinec Štěpán, Novotný Radim a Pecha Josef) zúčatnili turnaje v ledním hokeji. Po výhrách 9:6 nad ZŠ Žamberk a 6:4 nad ZŠ Brandýs nad Orlicí zaslouženě vyhráli.

Školní kolo v přehazované

27.01.2015
Odpoledne 27. 1. 2015 se uskutečnilo školní kolo v přehazované dívek, kterého se zúčastnilo 8 tříd 2. stupně. Nejlépe si vedla děvčata ze 7. B (kategorie 6. - 7. třídy) a 9. A (kategorie 8. - 9. třídy) . 
Výsledky zde >>> 

Den otevřených dveří 2015

21.01.2015

Den otevřených dveří 

Tak jako každý rok i letos se konal na Základní škole Bratří Čapků Den otevřených dveří. Ve středu 21.1.2015 od 14:00 h. přicházeli návštěvníci, jimiž byli bývalí žáci, kteří se chodí pravidelně dívat, jak škola roste do krásy, rodiče, příbuzní a kamarádi našich současných žáků. V neposlední řadě se objevili i rodiče budoucích prvňáčků. Ti se potom na místě rozhodovali, do které školy svou ratolest zapíší. K vidění toho bylo opravdu hodně. Celý druhý stupeň předvedl nadprůměrnou technickou vybavenost školy prostřednictvím aktivit v jednotlivých učebnách. Pozadu nezůstal ani první stupeň školy. Téměř ve všech třídách bylo něco zajímavého k vidění – např. hrátky s interaktivními tabulemi, možnost zamuzicírovat si s hudebními nástroji, nechat si nakreslit vlastní portrét nebo si nechat věštit osud. V jedné z tříd veřejnost psala zajímavé zážitky ze své školní docházky. Nakonec jste mohli potkat některé paní učitelky včetně pana ředitele v zajímavých převlecích. O tom, že to byla akce nanejvýš zajímavá, svědčí letošní rekordní počet návštěvníků.

Lyžařský výcvik 7. B

16.01.2015

Od 12. do 16. ledna proběhl lyžařský kurz třídy 7. B v Říčkách v Orlických horách. Bydleli jsme na chalupě Polesí a lyžovali v místním lyžařském areálu. Celý týden nám přálo počasí a díky prázdným a pěkně upraveným svahům jsme si celý týden užívali krásné lyžování. K pohodě na kurzu přispělo i domácí prostředí chalupy Polesí a jeho vstřícný majitel, který si pro děti dokonce připravil diskotéku. Na kurzu jsme měli jak zdatné lyžaře, tak úplné začátečníky. Ti prokázali největší pokrok, když na závěr kurzu zdárně absolovovali závod ve slalomu, kde byli těm nejlepším dobrou konkurencí. 
Děti byly živé, ale celý týden respektovaly pravidla kurzu, takže jsme se na sebe mohli celý týden usmívat a nemuseli jsme řešit žádný kázeňský problém.
Poděkování patří paní Paukertové a paní Pirklové, které na kurz přispěly částkou 1500,- Kč (paní Paukertová - 1000,- Kč, paní Pirklová - 500,- Kč). Tento sponzorský dar byl využit na zaplacení úschovny lyží ve Ski-servisu.

Video a výsledky závodu naleznete na odkazech.

  video  výsledky závodu

Lyžařský výcvik 7. A

09.01.2015

Od 5. do 9. ledna proběhl v Říčkách v Orlických horách lyžařský výcvik třídy 7.A. Celý týden nám přálo počasí, které přispělo k dobré náladě všech účastníků. Děti zaslouží velikou pochvalu, protože vše plnily na první příkaz, všude chodily v čas, večer zalehly a spaly, takže jsme nemuseli řešit jediný problém. To mimochodem dokazuje, že dnešní děti nejsou o nic horší než jsme byli my, jak všude slýchávám (to ale neznamená, že jsou všichni hodní). Celý týden byl sice náročný, ale díky dobré náladě jsme vše zvládli a v pořádku se vrátili domů. Večery jsme trávili ve společenské místnosti, kde jsme se nasmáli u společenských her, na které, alespoň doufám, budou děti v dobrém vzpomínat. Nechyběla ani diskotéka, která byla sice krátká, ale ukázala, že se děti nestydí a rádi tancují. Ve čtvrtek se na dojezdu modré sjezdovky uskutečnil závod. Výsledky naleznete na odkaze. Na závěr poděkování paní Hübnerové za sponzorský dar, který bude rozdělen na jízdné za vleky.

Video a výsledky závodu naleznete na odkaze.

   závod  video

1 2 3 4 5 6
Rychlé odkazy