Edison 2018

Multikulturní projekt Edison 2018 studentské organizace Aiesec opět po roce na Základní škole Bratří Čapků v Ústí nad Orlicí.

Od 26. 2. do 2. 3. 2018 naše škola již po čtvrté přivítá 8 stážistek a stážistů, kteří v rámci společných setkání, seznámí naše žáky 4. - 9. ročníku se svoji zemí, její kulturou a odlišnostmi od té naší. A to ve společném anglickém jazyce.
Všichni stážisté budou po celou dobu pobytu ubytováni v hostitelských rodinách našich žáků, kterým můžeme tento jistě nezapomenutelný týden jenom závidět. 
A na koho se letos můžeme těšit?
Video stážistů >>>

Letos na naši školu již počtvrté zavítali stážisté z různých zemí. Tentokrát z Turecka, Číny, Indonésie, Brazílie, Tchaj-wanu, Ukrajiny, Ázerbájdžánu a Ruska. Všichni si pro nás připravili prezentace o svých zemích. Mohli jsme se tak například dozvědět o jejich tradičním jídle, kultuře nebo o populární hudbě. Přestože někteří z nás už vyprávění o nejedné zemi slyšeli, zjistili jsme i něco nového. Skvěle jsme si procvičili angličtinu. Měli jsme možnost se stážisty konverzovat, fotit se s nimi nebo jim pokládat různé otázky. Byli ubytováni v rodinách žáků školy. Projekt se nám líbil a doufáme, že bude v budoucnu pokračovat.

 

Karolína Bucháčková (9.B)

Fotogalerie

Rychlé odkazy