Edison 2019

Stážisté na naší škole

SOUTĚŽ SE STÁŽISTOU

-soutěžní video-

Multikulturní projekt Edison 2019 studentské organizace Aiesec opět po roce na Základní škole Bratří Čapků v Ústí nad Orlicí. Odkaz na loňský ročník 2018 zde.

Od 17. 2. do 24. 2. 2019 naše škola již po páté přivítá 6 stážistek a stážistů, kteří v rámci společných setkání, seznámí naše žáky 1. - 9. ročníku se svoji zemí, její kulturou a odlišnostmi od té naší. A to ve společném anglickém jazyce.
Všichni stážisté budou po celou dobu pobytu ubytováni v hostitelských rodinách našich žáků, kterým můžeme tento jistě nezapomenutelný týden jenom závidět.  
 
V letošním roce zveme prvně i zájemce široké veřejnosti. Návštěvu nutno předem ohlásit v kanceláři školy. 

Vyhlašujeme 1. ročník soutěže o nejlepší foto-video materiál žáků naší školy se stážistou - stážisty o hodnotnou cenu - tablet. Své materiály na podepsaném USB flash disku předávejte do středy 20. 2. 2019 do kanceláře školy. Flash disk si je možno zapůjčit  v kanceláři školy.
 
Ve středu 20. 2. 2019 plánujeme společný zájezd stážistů a žáků do lyžařského střediska Říčky v Orlických horách, kde nás všechny čeká společné lyžování. Pro některé stážisty vůbec první. Žáci se mohou na zájezd hlásit v kanceláři školy do úterý 19. 2. 2019. Kapacita žáků je omezena na 35 míst!
Ve čtvrtek v podvečer 21. 2. 2019 proběhne ve ŠJ slavnostní společné setkání všech stážistů a hostitelských rodin s pohoštěním (tradiční husa se dvěma druhy zelí a knedlíků), na kterém budou promítnuty žákovské materiály  a vybrán ten nejlepší, který bude také hned odměněn. Na tento večer budou pozvání i tvůrci těchto materiálů - s omezeným pohoštěním.
    
 
 
A na koho jsme se letos mohli těšit?
 
Čína – Runhang (Stan) Zeng, muž - video
Ukrajina – Nelia Tsvihun, žena - video
Gruzie – Mariami Gorgoshidze, žena
Korea – Jeon Jun Woo, muž - video
Indonésie – Henry Kristianto , muž - video
Mexiko  – Javier Ruíz Hernández, muž
 

    
  

Fotogalerie

Rychlé odkazy